Акценти
Начало / Икономика / Откриха официално ремонтирания път на изхода за Ловеч

Откриха официално ремонтирания път на изхода за Ловеч

 

Инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”, областният управител на Плевен Иван Новкиришки и кметът проф. д-р Димитър Стойков прерязаха днес лентата на рехабилитирания пътен участък на изхода за Ловеч, с което официално откриха ремонтирания участък. Неговата дължина е 10 км и ремонтът му е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие и от Републиканския бюджет.

„С чуство на удовлетворение участвам в церемонията по откриването на 10-километровата пътна отсечка от пътя Плевен-Ловеч, която е от голямо значение за нашия град. Тя ще осигури много по-бързо и безаварийно придвижване на пътуващите по това трасе, ще допринесе за подобряване на екоклиматът в района”, каза преди откриването на пътния участък кметът проф. д-р Димитър Стойков.

Областният управител Иван Новкиришки се обърна към председателя на АПИ с надеждата, че агенцията ще обърне внимание на останалата част от пътя, която започва от Брестовец и завършва до границата с Ловешка област, за да бъде рехабилитиран и той.

Инж. Лазар Лазаров подчерта, че новият пътен участък е част от амбициозната програма, която е стартирала през миналата година в района на община Плевен. Предстоят още няколко обекта, които  наскоро ще бъдат пуснати, каза още инж. Лазаров.  Единият обект е участъкът Гулянци-Милковица, който е изграден  със средства на Световната банка, по ОП „Регионално  развитие”  ще бъдат ремонтирани пътните участъци  Българене-Стежерово-Божурлук и Луковит-Кнежа.

Само за тази година инвестициите  за пътна инфраструктура са близо 1 млрд. лв, като  250 млн.лв. е българската част за съфинансиране, каза инж. Лазаров и подчерта, че това са средства не само за магистрали, а близо половината от тях са за рехабилитация на по-нисък клас пътища.

За безаварийно ползване на обновения  път беше отслужен водосвет и по стара традиция депутатът Пламен Тачев плисна менче с вода.

Церемонията по откриването на пътя започна с едноминутно мълчание в паметта на жертвите в бонбения атентат, станал вчера на летището в Бургас.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...