Акценти
Начало / Икономика / Над 80 км пътища ще бъдат рехабилитирани в Плевенска област

Над 80 км пътища ще бъдат рехабилитирани в Плевенска област

Общо на територията на Плевенска област предстои да бъдат рехабилитирани близо 85 км пътища, каза днес в Плевен инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура”. В района на Плевен има три големи участъка, които ще се рехабилитират по ОП „Регионално развитие” и един участък се ремонтира със средства от Световната банка. Участъците  са Българене-Стежерово- Божурлук, една част от пътя Плевен-Кнежа и отклонението  от Луковит към Червен бряг и към Кнежа. За съжаление в момента се обжалват процедурите за ремонт на Българене-Стежерово и Луковит-Червен бряг-Кнежа. Очакванията са до началото на  септември институциите да се произнесат и строителството да започне, обясни инж. Лазаров.

По програма „Трансгранично сътрудничество” ще бъдат подписани договори с  Румънска страна за обще два обекта – третокласните пътища Славяново-Пордим и Тръстеник-Оряховица.

Председателят на АПИ изрази надежда, че до седмица-две ще бъде открит с разрешение за ползване  и вече ремонтираният път към Милковица, който идва от Обнова.

„Надявам с тези обекти значителна част от пътната инфрпаструктура в региона да е в такова състояние, че всички да са доволни”, подчерта инж. Лазаров.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...