Акценти
Начало / Крими / Откриха възрастния плевенчанин, обирал дворове

Откриха възрастния плевенчанин, обирал дворове

Вече е известно кой е възрастният мъж, тарашил периодично дворове в Плевен. Преди няколко дни един от потърпевшите – Павлин Груцов, алармира с доказателство за посегателствата – видео показва как възрастен мъж периодично обира двор в Плевен.

Сега Павлин благодари на медиите, които публикуваха клипа с кражбата в двора му. Той е категоричен, че най-голямата помощ обаче са оказали гражданите на Плевен. По думите му само 10 минути след публикуването на статиите, плевенчани са предоставили информация за възрастния господин – име, адрес, модел и номер на автомобила му, телефонния му номер и дори неговата трудна съдба. Груцов благодари и на криминалистите от Първо РУ – Плевен, които за по-малко от 24 часа открили човека и върнали част от откраднатите вещи. Той разкри и подробности за благоприятния развой на случая.

„След като разбрахме името и адреса на човека, отидохме до блока му в жк „Дружба“, за да получим потвърждение, че това е именно той и адресът му съвпада с информацията, която имаме. Съседи потвърдиха. В понеделник подадохме жалба в Първо РУ – Плевен с информация за вещите, които са откраднати, както и информацията, с която разполагахме за извършителя. Умишлено написахме, че щетите са незначителни, защото важна е поуката, че не трябва да се краде, а не да създаваме проблеми на човека.

Във вторник сутрин вече получих обаждане, че вещите са намерени. Възрастният човек не е задържан, а само е бил доведен до Първо РУ – Плевен за сваляне на обяснения. По-ценните вещи не са открити, но това вече е без значение, за нас удовлетворението от това, че толкова много плевенчани съдействаха, както и че полицията се справи отлично е много по-важно. Благодарим отново на всички, помогнали кражбата да бъде разкрита“, коментира Павлин Груцов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...