Акценти
Начало / Крими / Видео показва как възрастен мъж периодично обира двор в Плевен

Видео показва как възрастен мъж периодично обира двор в Плевен

С молба за съдействие за откриването на името на възрастен мъж, обирал няколко пъти  двора на къщата им в Плевен, се обърна към медиите Павлин Груцов.

Той разказва, че всичко започнало през август, когато периодично започнали да изчезват неща от двора им. „Предвид, че кражбите бяха дребни, предимно на непотребни вещи, знаехме че полицията няма да съдейства без повече информация и просто се принудихме да сложим камера в двора, за да разберем кой извършва кражбите. На 12 октомври най-накрая успяхме да видим кой краде”, разказва Павлин.

Той ни изпрати заснетото видео с молба към всички плевенчани, които познават крадеца, да се свържат с нас и да ни сигнализират за името на крадеца и всякаква информация за него, за да я предадем на потърпевшия. Павлин обясни, че не искат да повдигат обвинение към човека, който „видимо не изглежда като с ума си”. „Просто искаме да му помогнем да спре да влиза в двора ни, подавайки сигнал до полицията. Както виждате в двора ни вече се чувства като у дома си. Ние искаме да отвикне”, коментира Павлин.

 

Кражбата е в продължение на 10 минути на булевард „Георги Кочев“ на метри от Технополис, посред бял ден. След кражбата, възрастният мъж старателно си измива ръцете.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...