Акценти
Начало / Общество / Отдаваме почит към жертвите и противниците на комунистическия режим в България

Отдаваме почит към жертвите и противниците на комунистическия режим в България

looo

България отдава почит към жертвите и противниците на комунистическия режим в страната днес, 1 февруари. Събитието ще започне в 12:00 ч. пред Мемориала на жертвите на комунизма, който се намира близо до Националния дворец на културата в София. Каузата ще подкрепят президентът Росен Плевнелиев и кметът на София Йорданка Фандъкова. Водещ ще бъде Радослав Кавалджиев – Роро, представител на онлайн платформата „Политическа Промяна Сега“.

Своите истории ще разкажат български граждани, репресирани от тоталитарния режим. Ще се включат представители на обществени, политически и студентски организации.

България има дълг към паметта на стотиците хиляди нейни граждани, които десетилетия наред са се борили, за да може всички да станем част от Европа. В страната ни все още няма нито един музей, нито една постоянна изложба, посветени на престъпленията на комунизма, а в училище този етап от историята ни е сведен до едва няколко учебни часа, изтъкват организаторите на честването.

Община Плевен ще се присъедини към националната инициатива за отбелязване на Деня на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим.

По този повод от 11.00 часа пред Паметника на жертвите на тоталитарния режим в Гаровата градинка ще бъде отслужена панихида и ще бъдат поднесени цветя.

Снимка: Интернет

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...