Акценти
Начало / Образование / В Луковит младежи дебатираха защо да гласуват за Европарламент

В Луковит младежи дебатираха защо да гласуват за Европарламент

kafe

Дискусия по метода световно кафене се състоя в библиотеката при НЧ „Съзнание 1895” в град Луковит, информират от пресцентъра на Общината. Организатор на инициативата е „Европа директно” – Габрово в рамките на кампанията „Избери кой ще управлява”. Кампанията е насочена към младежи, на които им предстои да гласуват за първи път за Европейски парламент.

Дискусии освен в Луковит се проведоха в Ловеч и Севлиево, а през месец февруари ще се проведе дебат и в Троян.

Темите, които младежите от града на Луковитските моми обсъждаха, предизвикаха мини дебати на всяка маса и не липсваха усмивки и емоции при представянето на резултатите от неформалните разговори.

kafe1

Всяка маса имаше отделна тема за дискусия – едни изброяваха причините защо трябва да се гласува за Европейски парламент, други умуваха какво ни дава Европейският съюз, а трети – какво ние даваме на ЕС. Темата на една от групите беше как се отразяват решенията на Европейския парламент на ежедневието ни и кои са сферите, които са пряко повлияни от него. Младежите изброиха своите асоциации на думата „европеец”. Наред със свободата, интеграцията, предприемачеството, иновациите и глобализацията, интересна асоциация беше и модерността, но същевременно за някои Европа се свързва и с традициите и културата.

По неформален и забавен начин младежите от Луковит обсъждаха наистина важните теми, свързани с предстоящите избори през месец май.

Партньори на събитието са РСО „Централна Стара планина” и Сдружение „Знание” – Ловеч.

Снимки: Община Луковит

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...