Акценти
Начало / Икономика / Експерти на Европейската инвестиционна банка посетиха Община Плевен

Експерти на Европейската инвестиционна банка посетиха Община Плевен

община среща

Работна среща, посветена на Проект „Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия“, се е провела в Община Плевен, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

В срещата са участвали представители на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), на Министерството на околната среда и водите, ръководствата и експерти от двете общини.

Заместник-директорът „Кредитни операции“ в ЕИБ Жан-Марк Мартен е изразил становище, че проектът е финансово устойчив, а експертите Ондрей Дюсек и Едуърд Перард са уточнили техническите параметри и  са получили отговори на поставени от тях въпроси, съобщиха още от общинската администрация.

Целта на визитата е била анализ на проекта и механизмите на управление. Експертите от Европейската инвестиционна банка и МОСВ са посетили обектите, които са включени в проекта.

Европейската инвестиционна банка анализира възможностите чрез кредитно споразумение да осигури националното съфинансиране по крупни инфраструктурни проекти, какъвто е Проект „Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия“, обясниха от Община Плевен.

 

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...