Акценти
Начало / Общество / Отстраниха паднало дърво край езерото в Кайлъка

Отстраниха паднало дърво край езерото в Кайлъка

Областният управител на Плевен Ралица Добрева и директорът на Дирекция „АКРРДС” арх. Трифон Иванов са извършили инспекция в  парк „Кайлъка”, съобщават от областна администрация.

При проверката са установени нападали клони и дървета в резултат на мокрия и тежък сняг. Спешна намеса се е наложила в района на езерото, където е имало паднало дебело дърво, препречило пешеходната алея. След подадения сигнал, екип на гражданска защита се отзова, за да отстрани падналите дървета в парка.

„Бих искала да благодаря на Гражданска защита за светкавичната реакция не само в конкретната ситуация. Изключително доволна съм от факта, че в Плевенска област държавните институции работят в пълен синхрон по отношение на създаването на оптимални условия за придвижване при тежката зимна обстановка и непрекъснатия снеговалеж през последните дни ”, каза областният управител на Плевен Ралица Добрева.

Тя е в непрекъснат контакт с кметовете на общини, Областно пътно управление, почистващите фирми, гражданска защита, МВР и всички институции, за да не се допусне критична или бедствена ситуация на територията на областта.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...