Акценти
Начало / Общество / Кметът Спартански представи още един от заместниците си и новия началник на отдел „Култура“

Кметът Спартански представи още един от заместниците си и новия началник на отдел „Култура“

Още един зам.-кмет на Община Плевен и новия началник на отдел „Култура“ бяха представени днес от кмета на Плевен Георг Спартански пред медиите. Зам.-кмет с ресор обществен ред и сигурност ще бъде Тодор Еленков. Спартански подчерта, че му има пълно доверие, тъй като Еленков има предишен практически опит в тази сфера, а е бил и общински съветник, така че е наясно с поверените му задължения.

„Наболели са проблемите в малките населени места. Има какво да се подобри и в работата на Инспектората“, каза кметът на Плевен по повод мерките, които ще се вземат занапред. Той подчерта, че не са малко проблемите с кадровия състав на Инспектората и че това не е социална служба, затова там трябват мотивирани хора, които притежават качества. Спартански допълни, че е получавал множество сигнали затова, че инспекторите не си вършат добре задълженията, а някои от тях си позволяват да изнудват търговците в малките населени места. Кметът категорично заяви, че това повече няма да се толерира, тъй като е престъпление, и изрази своята увереност, че Еленков ще направи всичко възможно да оптимизира работата.

По отношение на новия началник на отдел „Култура“ – Стефка Григорова, Георг Спартански изрази своята увереност, че именно това е човекът, който ще успее да разчупи стереотипа в областта на културата. „Хората, които работят в тази сфера, трябва да бъдат мотивирани. Именно затова ще създадем работещ, като подчертавам работещ, Консултативен комитет в областта на културата, който ще генерира идеи. Слагаме край на формалностите, а за тази цел трябва човек, който е готов да работи не по 8, а по 16 часа на ден. Това е г-жа Григорова“, каза още кметът на Плевен.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...