Акценти
Начало / Общество / Георг Спартански: Доволен съм от адекватните мерки по снегопочистването

Георг Спартански: Доволен съм от адекватните мерки по снегопочистването

„Благодаря на всички граждани на Плевен, които още в съботния ден положиха усилие за почистване на снега около домовете и гаражите си. Доволен съм и от адекватната и навременна реакция на снегопочистващите фирми“, каза кметът на Плевен Георг Спартански на брифинг в Общината. По негови думи гражданите също са останали удовлетворени от работата на фирмите, които този път са били на терен както е записано в договорите им.

Кметът допълни, че обработката с по-скъпите експериментални химикали е дала резултат, което пък от своя страна спестява повторна обработка на тези улици.

Екипите ще продължат да работят денонощно, като техните усилия са насочени към по-малките улици. До второ нареждане ще се работи на смени, за да се стабилизира максимално бързо обстановката в града. Приведен е в действие Планът за работа в бедствени ситуации, но не е обявено кризисно положение, тъй като не се налага на този етап. От днес започва и поетапното почистване на падналите клони от тротоарите, след като уличните платна вече са разчистени.

Призовавам хората за разбиране, тъй като работата е много, каза още Георг Спартански. Все още има и много паркирани автомобили и от двете страни на пътното платно, които пречат за почистването на по-малките улици. Това затруднява и сметоизвозването в града. Контейнерите за боклук се зариват със сняг, който ще се втвърди и сметопочистващите фирми няма да могат да си свършат работата, допълни още кметът. Разпоредено е на почистващите фирми да насочат своите усилия за освобождаване достъпа до контейнерите.

„Твърдя, че се справихме много по-добре със зимната обстановка, на фона на други общини в страната“, каза още Георг Спартански. Той изрази своята надежда, че плевенчани ще свикнат с новата организация на работа и личната ангажираност и това ще бъде начин за справяне и занапред.

Към днешна дата няма населени места в общината, които да нямат ток и вода. Помощ от Общината през почивните дни е потърсена от кметовете на Тученица и Радишево, но те са били за снегопочистваща техника и затворен път.

Кметът допълни, че гробищните паркове също са достъпни. Заявки за погребения е имало както вчера, така и днес, но фирма „Чистота“ е осигурила достъп за извършване на ритуалите.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...