Акценти
Начало / Общество / Основно ремонтиран път ще свързва Бохот, Тученица и Радишево с главни артерии

Основно ремонтиран път ще свързва Бохот, Тученица и Радишево с главни артерии

Община Плевен изготвя идеен проект за основен ремонт на участъка от разклона при селата Брестовец, Бохот, Тученица, Радишево и Гривица, чрез който селищата ще бъдат свързани с пътя Ловеч-Плевен и с пътя София-Русе. Предвид строителството на АМ „Хемус” по този начин ще бъде осигурен обходен маршрут, който ще отклонява трафика извън Плевен.
С проекта ще се кандидатства по линия на трансграничното сътрудничество „Румъния – България” 2014-2020 г. Новината съобщи кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков по време на срещите си с жителите на трите кметства вчера и след посещение в румънския град Крайова, където със своя колега обсъдиха възможности за реализация на съвместни европейски проекти. В срещите участваха председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов и общинските съветници Диана Данова, Пенчо Дреновски и Станислав Иванов.
В трите населени места беше отчетено изпълнението на бюджета на  Община Плевен за 2014 г. и за изминалите месеци от настоящата, както и бяха изслушани мненията на хората за приоритетите за благоустрояване на селищата.
През 2014 година Община Плевен ремонтира пътя между трите селища за 65 хиляди лева, беше акцентирано по време на срещите. Както и на факта, че при продажба на почивната станция в село Кранево, получените средства ще бъдат разпределени между кметствата в общината като допълнително перо за благоустрояване.
Един от главните проблеми за жителите и на трите села са честите аварии на ВиК-мрежата и липсата на ремонти на уличната мрежа след отстраняването им. Проф. Стойков се ангажира да проведе разговори по този повод с управителя на ВиК дружеството.
среща Тученица

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...