Акценти
Начало / Образование / Факултетът по фармация в Плевен е получил акредитация

Факултетът по фармация в Плевен е получил акредитация

Новият факултет на плевенския Медицински университет –  по фармация, е получил акредитация от Националната агенция за оценяване и акредитация (НАОА) –  София. Новината съобщи днес на пресконференция ректорът на университета проф. Славчо Томов.

Изграждането на сградата за новия факултет е в график, въпреки лекото забавяне за около месец в темпото на строителството. Изпълнителят на обекта е поел ангажимент до края на септември да бъде издаден Акт 15, каза проф. Томов.

За тази учебна година – 2015/2016, университетът няма да има прием на студенти за факултет „Фармация”, стана ясно на пресконференцията. Причината не е, че сградата все още не е готова, а в проточилите се сложни разрешителни процедури – едната в Министерски съвет, а другата в Народното събрание, заради които новата специалност не е включена в Наредбата на Министерството на образованието за прием във висшите училища за тази учебна година.

По думите на проф. Томов прием за факултет „Фармация” на Медицински университет – Плевен ще има през 2016 г. Той поясни, че най-вероятно ще се стартира с непълен капацитет първокурсници, за да се гарантира старт без фалове. По разчет капацитетът на новия факултет е за общо 300 студенти, с по 60 първокурсници на година.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...