Начало / Политика / Освободиха от парламента депутата Любомир Петков

Освободиха от парламента депутата Любомир Петков

Тази сутрин парламента гласува прекратяването на пълномощията на народния представител от Плевенски избирателен район Любомир Петков, който е назначен за консул във Франкфурт. Преди гласуването депутатите от ГЕРБ и Коалиция за България влязоха в спор и отново са  засегнали темата за „калинките” във властта, съобщават от агенция „Фокус”. За прекратяване на правомощията на Любомир Петков са гласували 183 народни представители, от които 167 – „за”, 9 – „против”, а 7 са въздържалите се.

Освободеното от Любомир Петков място в парламента ще заеме  следващият в листата на БСП в Плевен – зам.-директорът и главен инженер на ВиК-Плевен Димитър Кочков.

Освен парламента, Любомир Петков напуска и председателското място в общинската организация на БСП  в Плевен. Кой ще заеме неговото място там ще трябва да реши Общинската конференция. Предстои тя да се събере на заседание, на което ще бъде избран нов председател на общинската структура на БСП в Плевен. Неговият мандат ще е до провеждане на редовната общинска конференция, която трябва да е в началото на следваща година.

Прочетете също:

Как се разпределят мандатите от Плевен в 48 НС

Деветте мандата от област Плевен в 48 НС се разпределят между шест от партиите, преминали ...

Един коментар

  1. Хе . Прасе касичка , прасе консул