Акценти
Начало / Образование / Все така опасен за учениците е дворът на прогимназия „Цветан Спасов” – Плевен

Все така опасен за учениците е дворът на прогимназия „Цветан Спасов” – Плевен

И това лято не се състоя основно преасфалтиране на двора на прогимназия „Цветан Спасов” – Плевен, каза за infopleven директорката на училището Лилия Маринова. Вече пета година тя безуспешно настоява пред ръководството на Община Плевен да финансира отстраняването на проблема,  тъй като неравностите и пукнатините в настилката крият опасности за здравето на учениците. Повече от 25 години местните управляващи не намират начин да обновят двора на школото. Аргументът е ясен: няма пари. Единствената реконструкция на настилката е частичното й изкърпване, което не решава въпроса.

Около 60 хил. лева са нужни за начинанието, пресмята Маринова. Тя има пълната подкрепа на родителите в тази неспираща кампания, която ще продължи и през идната учебна година, увери тя. В многобройните писмени и устни предложения до Община Плевен дори е посочила, че педагогическият екип ще намери начин да осигури половината от сумата за основното обновяване на настилката, но и този вариант не среща подкрепата на местната власт.

Безопасността на учениците на училището е особено актуален проблем за прогимназия „Цветан Спасов” и заради местоположението й в близост до интензивен автомобилен поток. От миналата учебна година училището има нови ограждения, финансирани със собствени усилия. Инструкциите за безопасност на учениците са ежедневие, за да бъдат предотвратени инциденти.

Новата учебна година ще започне с 5 добре пълни паралелки 5-ти клас, информира Маринова. Всички стаи на училището са освежени, поставен е окачен таван на първия етаж, създадено е помещение за психолога, както и доста други подобрения.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...