Акценти
Начало / Общество / Осветиха четирите нови тролея – минути след това единият пострада

Осветиха четирите нови тролея – минути след това единият пострада

освещаване тролеи

Плевенски свещеници осветиха четирите от общо 40 нови тролея, които ще има Плевен. На събитието, което се състоя на площад „Стефан Стамболов”, присъстваха общинското ръководство, гости на града, лидерът на пария ГЕРБ, народни представители от същата партия, водачът на листата за евроизборите Томислав Дончев и др.

ГЕРБ тролеи

Кметът проф. Димитър Стойков припомни всички проекти, по които работи общинското ръководство през последните 2 години и половина. „От 1985 година няма нови тролеи в Плевен – първите четири вече са тук, чакаме още 36. Градът ще има нови 4 тролейбусни линии. Ще променим всички спирки. Ще има 9, 4 км нови велоалеи. Плевен има нов Мол, тук ще има инвестиции”, каза Стойков и продължи да изброява направеното, като спомена, че предстои създаването на нов пивоварен завод.

Стойков тролеи

Томислав Дончев посочи, че неговата цел е постигането на конкретни резултати, като този с новите тролеи в Плевен. Бойко Борисов изтъкна, че по време на управлението на ГЕРБ в страната са влезли над 15 млрд лева. „За Плевен тези 40 тролеи на практика са подарък от ЕС. Вие като община не кофинансирате нищо по този проект. Плевенчани ще се возят на 40 такива тролеи благодарение на това, че държавата е член на ЕС. Трябва да се говори само прагматично. Това правителство ще фалира държавата. Дано все пак я оставят в някакво състояние, както предишния път, за да я възстановим за около година и да тръгнем пак напред”, заяви Борисов.

Бойко Борисов тролеи

И добави, че магистрала „Хемус“ няма да се строи, тъй като правителството нямало пари. „Абсурд! И за съжаление Северна България, където сте и вие, е обречена на този тежък трафик – с часове инвеститор да дойде до Плевен. Идете да видите в Южна България, където са другите магистрали, каква е разликата. Това са машините, които ние сме ви ги докарала, благодарение на работата на Томислав Дончев и на целия екип, на кмета“, каза още Борисов.

тролеи

След неговия поздрав към плевенчани за празника един след друг, независимо от елмрежата, четирите нови тролея натовариха ръководството на Общината и гости на града и се включиха в уличния трафик. За съжаление водачът на третия тролей беше подведен от навигатор за разстоянието между тролея и метална ограда и боята на новото возило беше свалена, а металната част в близост до средната врата – огъната. Пострада и гуменото уплътнение на тролея.

тролеи

тролеи

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...