Акценти
Начало / Общество / Опасни горещини се очакват днес – в Плевен до 37 градуса

Опасни горещини се очакват днес – в Плевен до 37 градуса

Жълт код за опасно топло време е обявен за 22 юни за цялата страната, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

Очакваните максимални температури за всички области на страната ще са между 33 и 38 градуса. В Плевен термометърът ще гони 37 градуса в най-горещите следобедни часове. През целия ден ще остане тихо, слънчево и горещо.

Тези температури са потенциално опасни, затова съветът към гражданите е да избягват излизания в обедните и ранните следобедни часове, когато температурите достигат максимума си. Прием на повече течности, за предпочитане вода, а не подсладени напитки, при възможност да се стои на сенчести и прохладни места. Особено внимателни трябва да са възрастните хора и тези, които имат здравословни проблеми.

Ако се наложи излизане на слънце, да се носи шапка. А през последните, също доста слънчеви дни, все по-често в Плевен могат да се видят хора, които се предпазват с чадъри от жарките лъчи. Включително и по-екстравагантни приспособления, като това на снимката.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...