Акценти
Начало / Спорт / „Ресторант Градина Кошарите” от Ариана Аматьорска Лига в Плевен ще се бори за голямата награда – мач срещу шампиона „Лудогорец“

„Ресторант Градина Кошарите” от Ариана Аматьорска Лига в Плевен ще се бори за голямата награда – мач срещу шампиона „Лудогорец“

Отборът на „Ресторант Градина Кошарите”, регионалният шампион на Ариана Аматьорска Лига 2012 в Плевен, е в трескава подготовка за участието си в големия финален турнир в Пловдив между 6 и 8 юли. Момчетата от „Кошарите” ще се борят за титлата и за възможността да спечелят голямата награда на Ариана – демонстративен мач срещу шампиона на България „Лудогорец”.

Шампионът на Плевен „Ресторант Градина Кошарите“ има интересна история. В ядрото на тима са играчи на миналогодишния носител на титлата в Плевен – „Даковците”. Капитанът Пенко Симеонов разказва, че част от съотборниците му от „Даковците” заиграли от тази година във В група и нямали право да играят в турнира на Ариана. Затова Пенко решил да направи селекция и сформирал нов силен отбор. „Играхме с „Даковците” и на големия финал във Варна, но там контузиите ни попречиха да се представим по-добре. През тази година привлякохме няколко добри играчи. Даже мисля, че сега сме по-силни и по-добре подготвени, отколкото бяхме миналата година“, добавя двукратният шампион в Ариана Аматьорска Лига в Плевен.

Състезателите в тима на „Кошарите” имат различни професии. Капитанът Пенко Симеонов и още двама негови съотборници са треньори по футбол. Тримата спортисти посещават детските градини в Плевен и учат малките деца на основни футболни умения. Момчетата от „Ресторант Градина Кошарите” са бивши кадри на местните школи на „Спартак” и „Сторгозия”. Тренират заедно два пъти седмично, като очакванията им за големия финален турнир в Пловдив са за достигане до финал. „Мисля, че тази година сме много добре подготвени, тренираме редовно и даже бих казал, че имам предчувствие за финалите в Пловдив, но нека видим през юли”, коментира капитанът Пенко Симеонов.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...