Начало / Общество / Обявиха тазгодишните носители на наградата „Пожарникар на годината” на областно ниво

Обявиха тазгодишните носители на наградата „Пожарникар на годината” на областно ниво

За пета поредна година Областно управление по пожарна безопасност и защита на населението обявява носителите на приза „Пожарникар на годината” на областно ниво. Наградите се присъждат в четири раздела за държавни служители от различни категории, от които победители и подгласници, работещи в направленията на дейност „Пожарогасителна и спасителна дейност”, „Контролна дейност” (осъществяващи държавен противопожарен контрол или превантивен контрол), „Превенция” (осъществяващи превантивна дейност, обучение на населението или работещи с доброволни формирования) и един „Пожарникар на годината – комплексен победител” .

Тази година комплексната награда „Пожарникар на годината” беше връчена на гл.инспектор Симеон Симеонов – началник РСПБЗН-Кнежа.

В останалите категории отличените са: инспектор Пламен Марков – инструктор IVст. в група „Оперативен център”, гл.пожарникар Християн Височков – началник ДС в РСПБЗН-Плевен, инспектор Божидар Василев – инструктор Vст. в РСПБЗН-Плевен, гл.пожарникар Огнян Маринчев – мл.инструктор в РСПБЗН-Левски, инспектор Надя Коцева – инспектор Vст.

На тържествена церемония днес комисар Емил Маринов – началник на ОУПБЗН – Плевен връчи отличията на областните победители. Всеки от тях получи грамота, а със заповед на комисар Маринов и награда „Писмена похвала”.  При връчването на отличията комисар Маринов пожела успех на победителите в предстоящия национален етап на конкурса. През последните години винаги сме имали победители и класирани до трето място в националния конкурс в отделните категории и се надявам тази година също да бъде така, пожела комисар Маринов.

Гл. инспектор Симеон Симеонов: Изминалата година беше доста тежка – достигнахме максимум на произшествията за последните 15-20 години

Гл. инспектор Симеон Симеонов не за първи път е отличен с наградата „Пожарникар на годината” на областно ниво. При получаването на отличието той изтъкна, че наградата всъщност е оценка за работата на всички служители. Сами не бихме могли да получим тези резултати, които постигаме с екипите си, заяви гл. инспектор Симеонов.

Надявам се, че ръководството е оценило по достойнство това, което сме показали през изминалата 2012 г., каза за infopleven гл. инспектор Симеонов.

Той определи изминалата година като доста нагрегната за Районната служба в Кнежа. „Аз съм неин началник вече 15 години и мисля, че изминалата беше изключително напрегната – не само за нашия район, а за цялата страна. Достигнахме абсолютен максимум на произшествията за последните 15-20 години, което беше съпроводено с изключително напрежение през цялото лято и до късно през есента. Това доведе до голямо натоварване на хората, които съвсем не са толкова много. Техниката също беше натоварена до краен предел, което е свързано неизбежно с повреди.  А знайно е, че техниката, с която разполагаме, съвсем не е от най-новите. Но, Слава Богу, през годината не допуснахме сериозни щети, нямаме жертви.  Мисля, че достойно отговорихме на предизвикателството през годината”, оцени работата на екипа си гл. инспектор Симеон Симеонов

Той смята, че най-тежкият им случай е бил в края на лятото, когато при ураганен вятър е възникнал пожар в пасище и огънят се прехвърлил в близките дворове на къщите. С помощта на колегите от Плевен те успели да ограничат разпространението на огъня и щетите били минимални.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...

Един коментар

  1. Това, че той бил определил изминалата година като доста нагрегната за Районната служба в Кнежа с думите както и вие сте го цитирали… „Аз съм неин началник вече 15 години и мисля, че изминалата беше изключително напрегната – не само за нашия район, а за цялата страна. ….“ си е вярно за всички ни по цялата страна беше трудно, но не виждам защо се говори в минало време, все още има какво да се желае и какво да се постигне повече.Самите пожарни са толкова стари, добре е да купим повече за да можем да обслужваме повече места едновременно.