Акценти
Начало / Общество / Обявиха конкурс по повод годишнината от обесването на Апостола

Обявиха конкурс по повод годишнината от обесването на Апостола

Младежкият клуб при НЧ “Георги Парцалев 1901” град Левски със съдействието на Община Левски обяви конкурс за есе и мултимедиен продукт за ученици от шести до дванадесети клас в две възрастови групи. Инициативата е по повод 140 години от гибелта на Васил Левски, уточняват от пресцентъра на местната администрация.

“Измеренията на патриотизма днес”, “Смисъла на саможертвата” и “Левски и идеята за законност и демокрация” са темите за есе, вдъхновени от мисли и цитати на Васил Левски. Творбите трябва да са на хартиен носител, написани на компютър /Times New Roman, шрифт 12/ и да са до две страници.

В конкурса за мултимедиен продукт учениците представят презентации по две теми: “Образът на Левски в изкуството” (по избор живопис, скулптура, театър, кино) и “Левски – живот и дело”. Презентациите трябва да са с продължителност до 15 минути и да са представени на диск или флаш-памет.

Крайният срок за подаване на конкурсните материали е до 12.00 часа на 15 февруари 2013 год. в НЧ “Георги Парцалев 1901” при Милена Митова.

Във всяка възрастова група ще бъдат присъдени първа, втора и трета награда. Обявяването на резултатите и награждаването на участниците ще бъде на 18 февруари в голямата заседателна зала на Община Левски.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...