Начало / Спорт / „Спартак” официално вече е без спонсор

„Спартак” официално вече е без спонсор

Мажоритарният собственик на „Спартак” – Плевен Иван Динов изпълни намерението си и се отказа от акциите си в ПФК „Спартак 1919” АД.

Динов е внесъл официално писмо в Община Плевен, с което се отказва от акциите си в полза на Община Плевен. От своя дял в клуба се отказва и бизнесменът Даниел Митов, който е един от хората, възстановили „Спартак” след фалита от 2009-та.

Внесеното писмото предстои да достигне по каналния ред за разглеждане от местната власт и до няколко дни се очаква развитие на въпроса със собствеността на „Спартак”, обясни пресаташето на клуба Тони Вашков.  Крайното решение обаче трябва да бъде взето на сесия на Общински съвет.
На сайта на привържениците на „Спартак” съобщават, че футболистите на отбора продължават да тренират, въпреки неяснотата около бъдещето на клуба.

Но след провалената  контрола с „Монтана”, сега става ясно че отпада и подготвителният лагер в Анталия. От Плевен си замина и поканеният за старши треньор Иван Маринов, както и поканените на проби нови попълнения  в отбора. Не е изключено играчи да разстрогнат договорите си, ако не се намери разрешение на проблема с финансирането на отбора.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...