Акценти
Начало / Култура / Обявиха конкурса за директор на РИМ

Обявиха конкурса за директор на РИМ

РИМ

Конкурсът за директор на Регионалния исторически музей в Плевен вече е обявен на сайта на Община Плевен.
Минималните изисквания към кандидатите са да имат завършено висше образование, с образователно-квалификационна степен магистър и професионално направление „История и археология” или  „Социология, антропология и науки за културата”. Изисква се също минимум пет години трудов стаж, както и притежаване на организационни умения, нагласа за работа в екип, адаптивност, комуникативност.

Сред предимствата са присъдени научни степени и звания, опит в областта на музейното дело и опазване на културната наследство, компютърна грамотност и чуждоезикова подготовка. Плюс за кандидатите ще е участие в разработването и реализирането на програми и проекти.

Конкурсът ще протече в два етапа. Първият е защита на концепция за дейността и развитието на Регионален исторически музей- Плевен за период от 5 години, подробно разработена за първата от тях. Във втория етап е събеседването с кандидатите.

Конкурсната процедура ще се проведе от комисия, назначена със заповед на кмета на Община Плевен, непосредствено след изтичане на срока за приемане на документите.

Документи ще се приемат до един месец след публикуване на обявата, тоест до средата на ноември.

Със спечелилия конкурса ще бъде сключен договор за срок от пет години.

Въпросът е – ще сложи ли конкурсът край на сагата Регионален исторически музей, която продължава близо година и половина, след като на 20 юни 2012 г. директорът на музея Стефка Григорова беше освободена с мотив, че няма нужната квалификация. Според актуализираната й длъжностна характеристика от заемащия длъжността директор се изискваше освен ценз, още владеене на четири чужди езика и да е издал книга.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...