Акценти
Начало / Политика / Общинските съветници от БСП ще подкрепят идеята за паметник на героите от Дойранската епопея

Общинските съветници от БСП ще подкрепят идеята за паметник на героите от Дойранската епопея

„На 29 март 2018 г., по време на заседание на Общински съвет – Плевен, групата общински съветници от БСП ще подкрепи предложението, внесено от кмета на община Плевен г-н Георг Спартански, относно поставяне на монументално-декоративен елемент – паметник на Девета плевенска дивизия.

На следващ етап, когато има яснота за идейния проект на монумента и бъде открита банкова сметка за дарения, ще внесем своята лепта – финансови средства и организиране на дарителска акция.” Това се казва в позиция на БСП Плевен, разпространена днес до медиите.

„Народните представители от ПГ на „БСП за България”, избрани от 15 МИР – Плевен, председателят на БСП – Област Плевен, Общинският председател на БСП – Плевен и общинските съветници от групата на БСП в Общински съвет – Плевен, заставаме зад идеята, която битува близо 100 години – в града да бъде изграден Паметник в памет на бойците, загинали при Дойран от Девета пехотна дивизия. Нещо повече – от позициите, които заемаме, като българи, ще работим за реалното й изпълнение”, се казва още в нея, като се обръща внимание на това, че от трибуната на Народното събрание на 23 март 2018 г. народният представител Васил Антонов е изразил позицията им и е поставил въпрос на заместник-министър председателя по обществения ред и сигурността и министър на отбраната г-н Красимир Каракачанов за помощта, която би оказала държавата за тази кауза.

„На следващ етап, когато има яснота за идейния проект на монумента и бъде открита банкова сметка за дарения, ще внесем своята лепта – финансови средства и организиране на дарителска акция. Мъжете от Дойранската епопея, които проляха кръвта си и дадоха живота си не само за Плевен, а и за България, заслужават място на памет и почит!

 Уверени сме, че ако всички ние бъдем единни, когато работим за приоритетите на нашия град, независимо от политическите си възгледи и пристрастия, ще успеем в най-кратки срокове да реализираме тази родолюбива идея и Плевен ще има Паметник в памет на героите от Дойранската епопея!”, завършва документът, подписан от народните представители Васил Антонов, Стефан Бурджев, Чавдар Велинов, председателя на Областния съвет на БСП – Диана Ботева, председателя на Общинския съвет – Свилен Атанасов, и общинските съветници -Цветко Цветков, Бойко Тодоров, Анжела Георгиева, Емил Райков и Антон Георгиев.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...