Акценти
Начало / Образование / Отборът на Плевен спечели регионалния кръг на състезанието „Най-добър млад автомонтьор”

Отборът на Плевен спечели регионалния кръг на състезанието „Най-добър млад автомонтьор”

Отборът на ПГ по транспорт – Плевен спечели регионалния кръг на националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и возач на моторно превозно средство”. Състезанието се проведе  от 23 до 24 март в Плевен и в него участваха ученици от 11 и 12 клас от десет професионални гимназии от Плевен, Свищов, Левски, Червен бряг, Ловеч, Троян, Кнежа, Горна Оряховица и Стражица. Организатори бяха  Министерство на образованието и науката, Регионалното управление на образованието и ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров” – гр.Плевен.

При индивидуалното класиране  за „Най-добър млад автомонтьор” на първо място със 76.83 точки се класира Цветослав Пламенов Гюров от ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“- Плевен. Втори е Ивилин Светлозаров Стойчев от ПГ по механоелектротехника – Троян, а трети – Мариел Деянов Йорданов- Свищовска професионална гимназия,Алеко Константинов“.

В състезанието за „Най-добър млад водач на МПС” първи е Георги Ангелов Георгиев от ПГ по транспорт  – Плевен със 141 точки. На второ място се класира  Денис Страхилов Момчилов от  ПГ по транспорт  – Стражица, трети остана  Николай Мартинов Тонев от ПГ по механоелектротехника-Троян.

В отборното класиране след плевенчани се нареди отборът на Троян, а трети остана отборът на Свищов. За призовото класиране на плевенския отбор допринесоха Михаил Бориславов Борисов, Цветослав Пламенов Гюров,Румен Маринов Маринов и Георги Ангелов Георгиев.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...