Акценти
Начало / Икономика / Община Никопол ще получи допълнителна финансова помощ за развитие на туризма

Община Никопол ще получи допълнителна финансова помощ за развитие на туризма

Никопол

Министърът на регионалното развитие и благоустройството определи поименните списъци на общините, които ще бъдат финансово подпомогнати при изработването на проекти за общи устройствени планове през 2015 година.

Общо 5.3 млн. лв. ще получат 44 общини, които са с потенциал за развитие на туризъм и през 2014-a са сключили споразумения с Министерство на инвестиционното проектиране, имат сключени договори за изработване на общ устройствен план или са в процедура за избор на изпълнител по Закона за обществените поръчки. 32 общини пък ще получат близо 1.8 млн. лв., тъй като са с неизпълнени изцяло финансови ангажименти по сключени през 2014 г. споразумения с Министерството на инвестиционното проектиране и договори за изработване на общи устройствени планове.

Сред общините, които ще получат финансиране, е и Плевенската община Никопол. Тя ще получи финансово подпомагане при сключване на споразумения в размер на 118 512 лева.

Прогнозните суми за сключване на споразумения са изчислени на база одобрена методика, допълват от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...

Един коментар

  1. а да видим сега какъв развит туризъм ще има в Никопол, от 40 г. слушам, че го развиват и така са го развили, че чак ми се плаче, или пак това са парици за крадене от кмета и неговата каста