Акценти
Начало / Общество / Община Никопол проведе общественото обсъждане на проект на Общия устройствен план и екологичната оценка на ОУПО

Община Никопол проведе общественото обсъждане на проект на Общия устройствен план и екологичната оценка на ОУПО

На 29 септември в заседателната зала на Община Никопол се състоя общественото обсъждане на предварителния проект на Общия устройствен план (ОУП) на Община Никопол и Екологичната оценка. В него участие взеха главния архитект на община Никопол- арх. Георги Кочков, жители на общината, представители на институциите, експерти от общинска администрация, кметовете на кметствата в общината, както и общински съветници. На общественото обсъждането присъстваха и експерти от екипите на фирмите изпълнители по проекта.

С цел визуализация и по-добро запознаване на обществеността с предвижданията на ОУПО от проектантския екип бяха предоставени графични материали в подходящ мащаб.

Разяснен бе обхвата на разработката, основното предназначение на териториите, режимите на устройство, параметри на натоварване. Докладва се и баланса на територията. Обяснено бе развитието на урбанизираните територии на всички населени места от селищната система, територии с общо предназначение, защитените територии и устройствените зони.

За запознаване с доклада за Екологичната оценка на ОУПО бе дадена думата на  доц. д-р Иван Пандурски -експерт биоразнообразие и животински свят, защитени територии и член на екипа разработил Екологичната оценка към  ОУПО . Той изтъкна, че доклада за ЕО е разработен съобразно изискванията на Закона за опазване на околната среда и е задължителна част от ОУП.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...