Акценти
Начало / Последни новини / Участници от пет държави идват за турнир по шахмат в Плевен

Участници от пет държави идват за турнир по шахмат в Плевен

Международен турнир по шахмат ще бъде открит утре в Плевен. Той се организира от СКШ „Плевен XXI“ и в него ще вземат участие 100 шахматисти от 5 държави – Русия, Сърбия, Германия, Румъния и България. От страната са записани 62 участници от 24 клуба. Турнирът ще бъде открит в петък, 7 октомври, от 18 часа в хотел „Балкан”. Гост на откриването ще е заместник- кметът на Община Плевен Иван Кюлджийски.

Веднага след това ще започнат партиите от първия кръг. Състезанието ще се изчисли за международно и българско ело. Ще се играят 7 кръга на класически шахмат под ръководството на главния съдия мс Димитър Илиев от София.

В събота от 11 ч. пък стартира турнирът за деца до 8 години, като победителят ще спечели малката Купа „Плевен XXI“. До момента са се записали за участие 34 малки шахматисти, които също ще изиграят 7 кръга на класически шахмат. Съдия на срещите ще бъде мс Христинка Илиева от клуба домакин. Сред участниците в турнирите са две държавни шампионки за 2016 г.- 12-годишната състезателка на ШК „Ан пасан“ София Елиф Мехмед и 8-годишната Нора Рашева, състезателка на СКШ „Плевен XXI“.

Проявите се провеждат със съдействието на Община Плевен и са включени в Спортния календар.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...