Акценти
Начало / Общество / Община Белене получи награди на годишната среща на местните власти в България

Община Белене получи награди на годишната среща на местните власти в България

Община Белене получи две награди на организираната от Националното сдружение на общините в Република България осма годишна среща на местните власти в България, която се проведе от 14 до 16 октомври в Пловдив.

В категорията “Най-добро партньорство между общините в регионалното сдружение за управление на отпадъците по ОПОС” община Белене получи награда за партньорството си с общините Никопол, Левски, Свищов и Павликени. Наградата беше в рамките на Националната кампания “Зелена България”, която се провежда за втора поредна година от МОСВ. Министерството отличи общините, които проявяват най-голяма активност в изпълнението на проектите си по Оперативна програма “Околна среда”. Призовете бяха връчени от заместник-министър Ивелина Василева и ръководителя на Управляващия орган на Оперативна програма “Околна среда” Малина Крумова.

На 15 октомври в рамките на един от паралелно провежданите четири форума по трите “общински” европрограми – “Околна среда”, “Регионално развитие”, “Развитие на човешките ресурси” и Програмата за развитие на селските райони, са представени успехи в изпълнението на проекти, извлечените поуки и възможните решения. Представени са и приоритетите за новия програмен период. Наградени са общо 10 общини в шест категории.

С Плакет “Община реформатор” и 32-инчов плазмен телевизор беше отличен кметът на Община Белене Петър Дулев. Наградата е за активно участие в живота на организацията, за принос при подготовката и отстояването на становищата на Националното сдружение на общините в Република България, както и за друга активна подкрепа от страна на общината и общинските експерти. Отличието връчи Любен Татарски – председател на парламентарната комисия по регионална политика и местно самоуправление.

В своето обръщение Петър Дулев подчерта, че това е висока оценка за екипа на общинската администрация на Белене, която за втори път получава тази награда (2009 година общината също получи такава висока оценка). Той пожела на общините да продължат да работят активно, да предоставят своите мнения и становища в работните групи, защото те са най-близо до проблемите на хората и от тях се очаква да ги решават.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...