Акценти
Начало / Общество / Представят проект за електронно митническо обслужване в ДФСГ “Интелект”

Представят проект за електронно митническо обслужване в ДФСГ “Интелект”

Проект “Електронно митническо обслужване – европейския опит и практика” ще бъде представен в зала “Европа” на ДФСГ “Интелект” Плевен на 22 октомври от 13.00 часа. Проектът е по програма “Леонардо да Винчи”, дейност “Мобилност” на Центъра за развитие на човешките ресурси. Бенефициенти ще бъдат 20 ученици и двама учители от плевенската гимназия.

Основнaта цел на проекта е участниците да разширят професионалната си подготовка с една модерна, актуална, все още иновативна технология за българските условия, свързана с цялостната електроннизация на всички дейности в митническите служби.

Ще бъде представена кратка информация за програма “Леонардо да Винчи”, кои са партньорите, какви са целите и очакваните резултати на проекта. Ще бъдат разяснени и критериите за подбор на ползвателите по проекта, както и транснационалната практика в Портсмут, Великобритания.

Разработеният проект от ДФСГ “Интелект” е одобрен за финансиране от секторна програма “Леонардо да Винчи”, мярка “Мобилност”, в рамките на програма “Учене през целия живот 2007 – 2013”. Очакваните резултати от изпълнението на проекта са в няколко направления – разширени компетенциите на ползвателите със знания за съвременни и иновативни методики при електронизацията на митническите процедури и документи, повишени чуждоезикови умения на английски език, обогатена ценностна ориентация за кариерното развитие и повишена конкурентоспособност за пазара на труда.

Приемащата организация е Тraining Vision Ltd. – град Портсмут, Великобритания и по него предстои трансгранична практика през месеците март и април 2013 год.

През тази седмица пък директорът на плевенската гимназия “Интелект” Емил Райков ще разговаря с ръководството на национален лицей в Крайова, Румъния. Срещата е по инициатива на проектния център на Националния център за информационно обслужване с ръководител Стилиян Върбанов и румънската асоциация за технологичен трансфер и иновации с ръководител Габриел Владуц. ДФСГ “Интелект” вече има връзки с училище от румънската община Корабия. Делегация, в която влизаха преподаватели и ръководители на румънското училище, беше посрещната в Плевен през юни тази година.

Снимка: dfsg-intellect.com

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...