Начало / Икономика / Обсъждат продажба на плувния комплекс до ТЕЦ Плевен

Обсъждат продажба на плувния комплекс до ТЕЦ Плевен

Предложение за продажба на Плувния комплекс, находящ се в Източната индустриална зона на Плевен, влиза за обсъждане в две от постоянните комисии в Общинския съвет този месец. Предложението ще се гледа от ПК по „Общинска собственост и инвестиционна политика“ и ПК по „Бюджет и финансова политика“, гласи резолюцията на председателя на местния парламент Мартин Митев.

С Решение от 29.06.2006 г. на Общински съвет – Плевен, имотът е обявен за публична общинска собственост с цел да бъде отдаден на концесия. На проведените няколко такива процедури кандидати не са се явили и процедурата е прекратена. С решение от 03.02.2014 г. отново на местния парламент имотът е обявен за частна общинска собственост и от тогава неколкократно в годините комплексът е предлаган на публични търгове, но отново без резултат. Настоящото предложение на администрацията за продажба на имота е във връзка със заявен интерес от страна на купувач. По този повод е изготвената пазарна оценка от оценител, която възлиза на 392 440 лв. без ДДС, в т.ч. стойност на земята – 117 620 лв.

Направената експертна оценка на имота от независим лицензиран оценител показва, че състоянието на обекта е изключително лошо, се посочва в предложението, което ще стои на вниманието на комисиите. На покрития басейн в комплекса носещите рамки и плочи са запазени, без видими пукнатини, но довършителните работи са изцяло разрушени. Липсват прозорците с рамките, има и съборени стени, липсва и голяма част от фаянса по стените. Запазени са металните прозорци по южната фасада, но стъклата на повечето от тях са счупени. Наблюдават се и силни течове от покрива. Фаянсовата облицовка на басейна също е силно изхабена. Достъп до сутерена е невъзможен. Покритият басейн е неизползваем от години, а двата открити басейна в имота са ползвани за последно през лятото на 2010 г.

Предложението за продажба на Плувния комплекс е чрез публичен търг с тайно наддаване, като участниците да представят предварително предложенията си в общинска администрация.

Снимката е илюстративна

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...