Акценти
Начало / Последни новини / Ръководството на Спартак /Плевен/: Удържаните пари за осигурителни вноски са причината футболистите ни да бойкотират мача с Монтана

Ръководството на Спартак /Плевен/: Удържаните пари за осигурителни вноски са причината футболистите ни да бойкотират мача с Монтана

Днес на пресконференция в Плевен ръководството на Общински футболен клуб Спартак /Плевен/ разкри причината за проваления мач в Монтана срещу едноименния тим. Срещата е от 8-ия кръг на Втора професионална футболна лига и трябваше да се проведе на 14 септември на стадион „Огоста“ от 19:00 часа. Отборът на Спартак обаче въобще не пътува за въпросния двубой. Предстои Българският футболен съюз /БФС/ да наложи санкции за неявяването. Отговори на всички въпроси за гафа даде част от Управителния съвет /УС/ на ОФК Спартак /Плевен/ начело с председателят му Пепо Петков. На срещата с журналистите присъстваха и членовете на УС Дарин Ангелов, Евгени Генов, Величко Великов и Емил Мишев.

„На 13 септември футболистите си получиха заплатата за месец юли. /Остава да им бъде изплатена премията за равенството в Ловеч със Спартак /Варна/./ За предстоящия мач в Монтана осигурихме автобус и обедна храна за 14 септември. На вчерашната среща с треньорите и футболистите стана ясно, че удържаните от заплатите пари за осигурителни вноски са причината да не пътуват за двубоя в Монтана. Финансовото положение на Спартак /Плевен/ не е цветущо, но не е и трагично. Още преди началото на първенството казахме, че ще търсим определен бюджет. Макар и трудно досега се справяме с помощта на различни спонсори. Стремим се да осигурим комфорт на отбора – храна, лагери за по-далечните градове, както беше примерно в Благоевград за мача с Пирин“, коментира председателят на УС на Спартак – Пепо Петков и каза още: „Ще отговоря и на кмета на Монтана, който направи изявление за нашия клуб, без за знае истината. Не е негова работа да коментира друг футболен клуб“, категоричен е Петков.

Той няма обяснение, относно подбудите за решението на футболистите.

„Не искам да вярвам, че случилото се е политически номер. Търсил съм помощ за Спартак от всички политически партии“, разкри първия човек в клуба. Той коментира и представянето на тима от началото на сезона. „Резултатите са незадоволителни – от осем мача не сме загубили само два, които завършихме 0:0. Ние като ръководство обаче не се месим в спортно-техническите неща на отбора“, добави Петков.

Членът на УС Дарин Ангелов обаче не скри, че заради финансовото затруднение не е извършена селекция за настоящото първенство.

Снощи той е провел среща със спортно-техническия щаб на отбора и футболистите преди тренировката.

„Отидох на срещата по тяхно настояване. Там бяха и фенове. Уточни се, че в основата на бойкота са удържаните пари. Без осигурителни вноски обаче не става. В Спартак /Плевен/ всичко е прозрачно и ще продължим да работим по същия начин. Има документи за плащанията към всички футболисти“ коментира Ангелов. По думите му до края на седмицата УС отново ще проведе среща с отбора. Изчаква се БФС да определи санкцията на Спартак /Плевен/ за неявяването на мача в Монтана. След това ръководството на Спартак ще вземе окончателно решение за инцидента.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...