Акценти
Начало / Общество / Областна администрация – Плевен ще участва в нов проект за стажантски места

Областна администрация – Плевен ще участва в нов проект за стажантски места

Стартира нов проект за провеждане на студентски стажове в държавната администрация, по който ще бъдат включени 400 студенти. Начинанието се финансира от ОП „Административен капацитет“ и от Европейски социален фонд. В новият проект ще се включи и Областна администрация – Плевен, съобщиха от там.

Целта на проекта е да мобилизира максимален кадрови потенциал и да се увеличи привлекателността на администрацията като работодател. Целевите групи по проекта са: държавната администрация на всички нива – централна, областна и общинска и студентите, проявяващи желание за работа в държавната администрация;

Всички стажанти по програмата ще имат наставници, които да улеснят максимално навлизането на студентите в новата работна среда. Проектът предвижда до 16 февруари 2013 г. да бъдат осигурени общо 400 стажантски места в държавната администрация. Тази практика ще осъществи връзката между висшите учебни заведения, студентите и държавните органи.

До средата на септември тази година ще бъде създаден уебпортал за стажанти, в който те да попълват онлайн CV-та за свободни места в държавната администрация. Всеки регистриран в портала може да се абонира за бюлетин с всички новини и предложения за стажове. Прозрачността на тази система е най-голямото й предимство, а специалистите обещават данните на всички потребители да бъдат с висока степен на защита.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...