Начало / Общество / Обезопасяването на велоалеята ще обсъждат отново на извънредна сесия

Обезопасяването на велоалеята ще обсъждат отново на извънредна сесия

В понеделник, 11 юни, от 14 часа ще се проведе извънредно заседание на Общински съвет – Плевен. В дневния ред са включени пет точки, които на последното редовно заседание съветниците върнаха за доработване. На извънредното заседание те ще разглеждат отново предложението за предоставяне на финансови средства от фирма „Тролейбусен транспорт” на Община Плевен, необходими за монтиране на предпазен парапет на велоалеята в участъка по ул. „Вардар”. На последното заседание общинските съветници отложиха гласването на предложението заради юридически неточности. Според тях не било ясно точно под каква форма фирма „Тролейбусен транспорт” ще предостави на Общината необходимите 70 000 лв. за изграждане на парапета. Велоалеята е изградена със средства по европейски проект, по който не са предвидени средства за предпазната конструкция от лек тип. Преди седмица обектът беше инспектиран от Реналдо Мендметс, наблюдаващ за България от Европейската комисия и основната му препоръка е била именно поставянето на преграда между велосипедната алея и коритото на река Тученишка.

На извънредното засезание за дебат влиза и предложението за вътрешни компенсирани промени между обекти, финансирани от приходи по перо “Постъпления от продажба на общински нефинансови активи”.

Друга точка е свързана с възлагане на управлението на ДКЦ ІІІ на спечелилия конкурса кандидат. Предоставянето за безвъзмездно управление на Общинска избирателна комисия – Плевен нежилищен имот – частна общинска собственост, находящ се на ул. „Димитър Константинов” 236 е другото предложение, което съветниците ще трябва да гласуват.

Последната точка в дневния ред се отнася до вземане на решение за гласуване по дневен ред на Общо събрание на акционерите на „Мизия 2000”.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...