Акценти
Начало / Общество / Нов път и нови проблеми

Нов път и нови проблеми

Мъчните пътувания по родните разбити пътища са ежедневие и отдавна привикнахме с тях. Направата на нов пътен участък пък предизвиква еуфория сходна като раждането на бебе. Такива бяха реакциите и след основното ремонтиране на пътя свързващ плевенските села Българене – Стежерово – Божурлук. До преди четири години въпросния участък от община Левски беше ужасен. Дори на входа на с. Стежерово имаше табела, предупреждавайки, че следват 2000 метра неравности. От 2014 г. обаче всичко изглежда ОК. Оказа се, че не е така.

„Пътят е много опасен особено през зимата и ранната пролет, когато е заледено и мокро. Имало е периоди, когато всеки ден стават ПТП. Участъкът е с много завои и не позволява бързо шофиране, но пък е открит и се заледява. Трафикът е интензивен. По този път се движат студенти, които учат в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” град Свищов. Млади хора с бързи коли и често стават инциденти, особено когато спускат баира между с. Българене и нашето село, познат на местните като „Кючека““, разказва кметът на с. Стежерово – Диян Димитров. По думите му неведнъж е сигнализирал за проблема до съответните инстанции.

„Всички знаят, особено след като пътят бе ремонтиран. През 2016 г. когато министъра разпореди за засилено полицейско присъствие, патрулките се движеха, имаше контрол, намаляха произшествията и опасностите. Друга мярка, която предложих е да се монтират повдигнати пешеходни пътеки на двата изхода и в центъра на с. Стежерово за да убиват високите скорости. Жителите ни са възрастни и е много опасно, когато край тях профучават автомобили с превишена скорост. Дойдоха представители на общинското ръководство, полицията, Областно пътно управление и Агенция „Пътна инфраструктура“. Замерваха, изчисляваха, писаха и … нищо досега. Ужасът обаче продължава“, коментира Димитров.

Снимка: dariknews.bg

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...