Акценти
Начало / Здравеопазване / Новото Отделение по ревматология откриха официално днес

Новото Отделение по ревматология откриха официално днес

Официално бе открито днес новото Отделение по ревматология на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен с водосвет и пожелание за по-малко нуждаещи се от услугите на лекарите. Лентичката бе прерязана от завеждащия отделението доц.д-р Николай Николов и директорът на УМБАЛ доц.д-р Цветан Луканов. Сред гостите на събитието беше и зам.-областният управител на Плевен арх. Бойко Балтаков.

Доц. Николов поясни, че новото отделение функционира още от септември, но са изчакали да отминат поредицата празнични дни, за да направят официално откриване. Легловата база е от 12 легла, а на месец през отделението преминават по около 60 пациента. Досега отделението е било към Клиниката по кардиология и ревматология, но европейска директива е наложила създаването на ново отделение. Доц. Николов поясни, че вече тече процедура по акредитация на отделението, за да бъде преобразувано то в самостоятелна клиника.

Около 10 000 лева са собствените средствата от УМБАЛ – Плевен, а останалите са от дарения и спонсори. Заслугите за придобиване на отделението на този модерен вид са основно на доц. Николов, каза директорът на болницата. От своя страна доц. Николов сподели, че пациентите често питали дали това не е частна болница, защото всичко в нея било много добре уредено, което само можело да го радва. Той допълни, че за бързото възстановяване на пациентите спомага и екипът, който дори е с цветни униформи, които да повдигат духа на болните.

Следваща Предишна
отделение ревматология
отделение ревматология
отделение ревматология

отделение ревматология

отделение ревматология
Следваща Предишна

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...