Акценти
Начало / Последни новини / Нови категории и възрастови групи за националите на СКБ Изобор /Плевен/

Нови категории и възрастови групи за националите на СКБ Изобор /Плевен/

Нови предизвикателства за състезателите на плевенския клуб по борба класически стил Изобор. Възпитаниците на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки ще се борят в нови категории и възрастови групи. Причината – от 1 януари 2018 година в сила влязоха новите категории в световната борба, които вече ще са десет. Тази новост е изключително важна за най-добрите борци на СКБ Изобор. В момента в тима са шест национални състезатели. Иво Илиев, който през миналата година се класира пети /в категорията до 58 кг/ на световното за кадети в Атина /Гърция/ вече ще се бори при юношите. Новата му категория е 60 кг. Петият /в кат. 54 кг/ от европейското за кадети през 2017 г. в Сараево /Босна и Херцеговина/ – Цветан Сирашки остава в същата възрастова група, но вече ще мери сили при 60-килограмовите. Същото се отнася и за Николай Дзезов.

При кадетите вече са и бронзовите медалисти от Балканските игри за момчета Марио Цветанов и Теодор Георгиев. Нови ще са и категориите им. Теодор качва от 53 кг на 55 кг, а Марио от 59 кг на 65 кг.

Промените касаят и дамите в плевенския клуб. Моника Миткова продължава при кадетките и вече ще се състезава до 53 кг. Пламена Пенева запазва категорията си 49 кг, но вече ще участва в състезанията на девойките. В същата възрастова група е и Христина Йотковска – кат. до 68 кг.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...