Акценти
Начало / Крими / Районна прокуратура – Плевен предаде на съд  мъж за телефонни измами

Районна прокуратура – Плевен предаде на съд  мъж за телефонни измами

Районна прокуратура – Плевен е внесла в съда обвинителен акт срещу 21-годишен мъж, който извършил измами по телефона и така успял да отнеме от потърпевшите сума в размер на 7 000 лева, съобщиха от ведомството.

Обвинението е срещу Андрей К., който на 14 и 15 юни 2017 г., в съучастие с неустановено лице, заблудил мъж и жена от Плевен, като от единия получил сумата от 3 600 лева, а от другия – 3 400 лв.

В началото на 2017г. обвиняемият започнал да търси нова работа, като пуснал обява в интернет. Получил обаждане от непознато лице, което му се представило като „Митко“ и му предложило работа като куриер на хранителни продукти срещу възнаграждение от 2000 лева на месец. Така обвиняемият започнал да посещава различни населени места, като „Митко“ се обаждал по телефона и му посочвал точния адрес, на който трябва да отиде и какво да направи. Обичайно  вземал хвърлени от прозорец или тераса на сграда суми с пари, опаковани по определен начин. След това отивал в гр. Русе и на определени от „Митко“ места оставял взетите от него пари. На тези места намирал нов телефон и СИМ – карта, които вземал, а старите унищожавал и изхвърлял. По тази утвърдена схема обвиняемият работил в продължение на около два месеца, като постепенно осъзнал, че неговата роля е на куриер на парите, които въведени в заблуждение лица дават в резултат на телефонни измами.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...