Начало / Здравеопазване / Новият здравен министър спря процедурата за отстраняване на директора на УМБАЛ – Плевен

Новият здравен министър спря процедурата за отстраняване на директора на УМБАЛ – Плевен

д-р Наташа МаневаДнес  министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков  е подписал протоколи за прекратяване на процедурата по отстраняването от длъжност на директора на УМБАЛ – Плевен д-р Наташа Манева, както и процедурите за отстраняване на директорите на още две лечебни заведения в страната – на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“  ЕАД и  „СБАЛ по Онкология – ЕАД“ – София. Това информират на сайта на Министерството на здравеопазването днес, уточнявайки, че информацията се изнася във „връзка с медийния и обществен интерес около изненадващата смяна на директори на лечебни заведения“.

От здравното министерство уточняват още, че успоредно с това е стартирана и проверка по отношение на слуховете за сменени директори и на други лечебни заведения. Резултатите от които ще бъдат съобщени по-късно, пишат от пресцентъра на министерството.

Междувременно от вчера, когато плъзна слухът за смяна на изпълнителния директор на Университетската болница в Плевен, от там пращат кратки съобщения до медиите, в които се заявява, че „тиражираната информация за промяна в ръководството на УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ – Плевен не отговаря на истината“ и че изпълнителният директор д-р Наташа Манева е в платен годишен отпуск .

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...