Начало / Образование / Два дни записват приетите на трето класиране в бакалавърските специалности на Медицинския

Два дни записват приетите на трето класиране в бакалавърските специалности на Медицинския

ТЕЛЕЦДнес и утре – 7 и 8 август, е записването на новоприетите студенти в бакалавърските  специалности  на Медицинския университет в Плевен. След приключване на записването, в случай че са останали незаети места, неприетите кандидати трябва да подадат заявления от 9 до 11 август включително за участие в допълнително класиране за запълването им, уточняват от университета.

За бакалавърските програми на факултетите „Здравни грижи”, „Обществено здраве” и Медицинския колеж ще има и прием на студенти за платено обучение, който ще бъде обяве в края на месец август. В  професионално направление „Здравни грижи” – за специалностите „Медицинска сестра”, „Акушерка”, „Медицински лаборант” и „Помощник-фармацевт”, ще бъдат обявени  15 места; в професионално направление „Обществено здраве” – за специалностите „Медицинска рахабилитация и ерготерапия”  и „Опазване и контрол на общественото здраве”, местата за платено обучение ще са  6 и за „Социални дейности” – 1 място.

За специалностите във факултетите „Здравни грижи”, „Обществено здраве” и Медицинския колеж за обучение срещу заплащане ще се приемат кандидати, положили успешно теста по биология в Медицински университет-Плевен, но некласирали се за местата по държавна поръчка, както и такива, положили успешно изпит за същите специалности в друг медицински вуз и представили служебна бележка. Освен това право за участие в класирането за платено обучение по бакалавърските програми ще имат и кандидат-студенти с успешно положен държавен зрелостен изпит по биология, които до момента не са били кандидати в МУ-Плевен.

Годишните такси за обучение на студентите, приети срещу заплащане за  учебната 2014/2015 година, са както следва:., за „Медицинска рехабилитация и ерготерапия” и „Опазване и контрол на общественото здраве” – 2303,90 лв., за специалностите „Медицинска сестра”, „Акушерка”, „Медицински лаборант” и „Помощник-фармацевт” – 4165,00 лв. и за „Социални дейности” – 1508,80 лв.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...