Акценти
Начало / Общество / Новият генерален консул на Турция в Пловдив на първа официална среща в Плевен

Новият генерален консул на Турция в Пловдив на първа официална среща в Плевен

Областният управител Иван Новкиришки прие днес новия генерален консул на Турция в Пловдив Шенер Джебеджи, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.. Това е първата му официална среща в Плевен, след встъпването му в длъжност на 1 август т.г. Преди това дипломатът е работил в посолството на Турция в Москва, а по-рано е бил в турската мисия в Лондон.

„Ще работя в България за все по-доброто сътрудничество между страните ни, за това да бъдат избегнати предразсъдъците, наслоени с времето, за добър бизнес климат”, каза при представянето си дипломатът. Вашият град заема важно място в общата ни история, нека да извлечем положителното и  Плевен да стане представител на нашето приятелство”, допълни Шенер Джебеджи.

Областният управител заяви, че живеем в ново време и историята не трябва да ни разделя. Иван Новкиришки допълни, че и двете страни днес вървят по нов път, днес ние поддържаме приятелски отношения,  трябва да положим усилия и да пазим мира на Балканите. По време на разговора и двете страни заявиха желание на следващата среща да бъдат разисквани конкретни възможности за разширяване на икономическите и културни връзки.

Новият генерален консул на Турция в Пловдив Шенер Джебеджи отговаря за областите Пловдив, Кърджали, Хасково, Пазарджик, Плевен, Смолян, Велико Търново, Стара Загора и Габрово.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...