Акценти
Начало / Политика / ДПС с петима нови общински председатели в областта

ДПС с петима нови общински председатели в областта

Петима нови общински координатори на ДПС са избрани на съответните проведени общински конференции в област Плевен, съобщи на среща с журналисти областният председател на ДПС Енгин Кючуков.

Новоизбраните са Тома Терзиев – на община Левски, Елеонора Михова – на община Гулянци, на община Долни Дъбник – Алберт Михайлов, на Червен бряг – Севин Ангелов. След гласуване досегашният общински председател на ДПС Плевен Вахит Арслан е сменен от Шенсез Джевдет.

Общинските конференции са приключили на 30 септември, проведена е и областна младежка конференция, която е утвърдила своя председател Фани Ананиева.

Смените са минали без драми и напрежение, според Енгин Кючуков, като само за плевенската структура е имало реално избор между двама кандитати. На другите места смяната на старите ръководители и утвърждаването на новите е станало по естествен път.

На общинската конференция в Плевен са присъствали 132-ма от излъчени в общината 163-ма делегати. С тоен вот и 79 от гласовете за председател е избран Шенсез Джевдет, а 53 са гласували за Вахит Арслан. Според Кючуков, Аслан е бил категоричен, че ДПС в Плевен продължава напред и разцепление в структурата няма да има.

Думата взе и Шенсез Джевдет, за да се представи. Той е семеен, с две деца, а в ДПС е от дълги години. При обиколките си в населените места в общината той вече е успял да се запознае с основните проблеми на хората и смята, че те имат решение. Джевдет обеща на всеки два месеца да свиква заседания на общинското ръководство на ДПС Плевен за решаване на важни въпроси, а на всеки три месеца да е при хората по места. Като основен проблем, издигнат от хората, Шенсез Джевдет очерта безработицата. От другите най-наболели въпроси в населените места се откроява направата на водопровод в Търнене и намирането на партиен клуб, за какъвто настояват членовете на ДПС в Славяново. Тук Енгин Кючуков съобщи, че решаването на този проблем е вече на финал.

Това, което предстои сега в региона, е провеждането на областна конференция на ДПС Плевен, която е насрочена за 21 октомври.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...