Начало / Образование / Нова специалност в отговор на изисквания на бизнеса разкриват в ПГ по химични технологии
Венелин Вътков, зам.-директор ПГ "Проф. Ас. Златаров" - Плевен

Нова специалност в отговор на изисквания на бизнеса разкриват в ПГ по химични технологии

Венелин Вътков, зам.-директор ПГ "Проф. Ас. Златаров" - Плевен
Венелин Вътков, зам.-директор ПГ "Проф. Ас. Златаров" - Плевен

За първа година в област Плевен в Професионалната гимназия по електроника и химични технологии „Проф. Асен Златаров” ще има прием по специалността „Компютърна графика”. Това съобщи  на пресконференция зам.-директорът на гимназията Венелин Вътков. Специалността е създадена в отговор на проявения интерес от страна на фирми в Плевен и региона, които имат нужда от подобни специалисти, обясни Вътков. Друго търсено направление както от страна на бизнеса, така и от страна на учениците е възобновяеми енергийни източници. По специалността прием се осъществява за втора година, като на учениците е осигурена възможност за практика в съществуващите фотоволтаични паркове в региона. Първите приети по специалността вече могат сами да изграждат и обслужват малки фотоволтаични системи, изтъкна Венелин Вътков.  А в резултат на сключен договор, догодина част от тях ще заминат на практика в Германия.

Друга новост за учениците на професионалната гимназия е, че, след втората година на обучение, могат да кандидатстват за изучаване на втора специалност.

386 са общо обучаващите се в Професионалната гимназия по електроника и химични технологии, като тази година обучението си завършиха 98 момичета и момчета. Според статистиката 80% от завършилите продължават обучението си във висши училища, а 10% започват работа по специалността си.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...