Акценти
Начало / Общество / Експерти от плевенската Областна администрация обмениха опит с германски колеги

Експерти от плевенската Областна администрация обмениха опит с германски колеги

Екип от експерти на Областна администрация Плевен се включи в международна конференция под наслов „Градско-селски партньорства в Хамбургския метрополен регион и Северна Германия” и обмени опит от полезни практики с колегите си. Инициативата е организирана от Държавното министерство за градско развитие и околна среда на Свободният Ханзейски град Хамбург, съобщават от Областна администрация Плевен. В рамките на работната среща са проведени проучвателно посещение в регион Хамбург, работен семинар и среща на Направляващия комитет по проект „Градско-селски партньорства в метрополните зони” (URMA).

По време на конференцията плевенският екип се е запознал с често давани като пример за успешни в областта на градско-селските партньорства проекти – „RURBAN” (Партньорство за устойчиво градско-селско развитие), „MORO” и „От региона – За региона”. В рамките на конференцията са направени и посещения на място, представени са нагледни примери за успешни проекти и партньорства. Партньорите са обсъдили и предстоящото организиране на среща в Плевен, която е предвидена за месец януари 2014 год.

В проекта „Градско-селски партньорства в метрополните зони” участват девет партньора – университети, региони, институти и общини от Германия, Италия, Холандия, Полша и България. Целта е да се насърчи развитието на партньорството между градските и селските райони като средство за увеличаване на възможностите за по-добро развитие на населените места, общините и областта. Проектът се финансира и осъществява чрез Оперативна програма за междурегионално сътрудничество INTERREG IVC на ЕС.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...