Акценти
Начало / Култура / Нидал Алгафари представя две книги в Плевен

Нидал Алгафари представя две книги в Плевен

Представяне на първа и втора част от трилогията на Нидал Алгафари „БОЖЕ, ЗАЩО господ лъже“ и „АЛЛАХ, МИЛОСТ нямаш ли“ ще се състои в Плевен.

Нидал Алгафари е роден на 18 декември 1965 година в София. Майка му е българка, а баща му е сириец от древен род от Дамаск. Завършва кино и телевизионна режисура в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Като студент започва работа в БНТ като режисьор на студентското предаване „Ку-Ку“. По негова идея и режисура се създава скандалното предаване с фалшивата тревога в АЕЦ „Козлодуй“. Автор, съсценарист и режисьор е на игралния филм „Ла донна е мобиле“. Продуцент и режисьор е на предаването „Наблюдател“ и на ред други телевизионни програми. Работи като политически и кризисен ПР-експерт.

В романите „АЛЛАХ, МИЛОСТ нямаш ли“ и „БОЖЕ, ЗАЩО господ лъже“ са кодирани движещите размисли за противопоставянето на религиозните догми, различните видове обич между хората. Плевенчани ще могат да се запознаят с тях на 23 април, събота, от 11 ч. в книжарница „Сиела“ в Панорама мол Плевен.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...