Акценти
Начало / Общество / На 31 март чистим заедно Плевен

На 31 март чистим заедно Плевен

„Да почистим Плевен“ е инициативата, която общинската администрация организира на 31 март, събота.

В акцията ще се включат всички общински служители и ученици. Апелът е да участват и всички граждани, които искат градът  ни да бъде по-чист и приветлив.

За съботния ден почистващите фирми в града ще осигурят допълнителни съдове за смет, а събраните отпадъци ще се извозват своевременно. При нужда от чували, ръкавици и други помощни средства плевенчани могат да се обръщат и към експертите в отдел „Екология“  в Община Плевен на телефони 064/ 881 336 и 064/881 342.

Подробности за инициативата  и списъкът  с местата, където ще бъдат поставени допълнителни контейнери за отпадъци, ще бъдат публикувани на сайта на Община Плевен.

Като продължение на идеята за по-чист Плевен общината ще се включи и в кампанията „Да почистим България“ на 12 май, обяви още проф. д-р Димитър Стойков. Той съобщи, че от местната управа в следващите седмици ще се събира информация за нерегламентирани сметища в града и общината, като в акцията по премахването им ще бъдат включени и общинските фирми „Паркстрой” и „Инжстрой”.

От  днес фирма „Инжстрой” е  започнала и изкърпването на дупките по улиците в града. Първо ще бъдат изкърпени с горещ асфалт дупките по трасетата на градския транспорт. Около 20 тона асфалт са необходими само за началото на пролетния кърпеж.

Общината е в готовност и за измиването на града, но с оглед на икономия на средства, ще се изчакат първите дъждове преди да излязат машините.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...