Акценти
Начало / Крими / Конфискуваха над 300 метра бракониерски мрежи от язовир “Горни Дъбник”

Конфискуваха над 300 метра бракониерски мрежи от язовир “Горни Дъбник”

320 метра бракониерски мрежи са открили и извадили от язовир “Горни Дъбник” инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Плевен през почивните дни, съобщават от пресслужбата на агенцията по рибарство и аквакултури. В мрежите е имало и уловена около 50 кг. риба – каракуда и бяла риба, която е върната във водата.

Инспекторите са открили и извадили от водата и две бракониерски  мрежи при петролната база при с. Сомовит и два винтери, поставени в река Искър. Всички уреди са конфискувани, съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

През почивните дни са извършили проверки по реките Дунав, Искър, Вит, Осъм , язовир “Горни Дъбник”, както и в търговската мрежа за продажба на риба и рибни продукти на територията на област Плевен. Проверени са общо 173 любители риболовци, 47 стопански риболовци, 33 риболовни кораба, 17 търговски обекта. Съставени са 12 акта на лица, извършващи риболов без билет.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...