Акценти
Начало / Политика / СДС: Налице са опити да се унищожи СДС в Плевен Кметът: Трябва да има равнопоставеност между партиите

СДС: Налице са опити да се унищожи СДС в Плевен Кметът: Трябва да има равнопоставеност между партиите

От централата на СДС в Плевен нарекоха опит за унищожаване на организацията заповедта на кмета проф. Димитър Стойков да бъдат освободени  всичките шест клуба и голяма част от офисите на сините в града. Заповедта е получена тази сутрин и беше огласена на пресконференция от Найден Зеленогорски, областен председател на СДС – Плевен.

Според съобщеното на пресконференцията,  сините имат един месец предизвестие за доброволно освобождаване на клубовете и офисити, в противен случай ще бъдат изведени от там с полиция.

„Най-вероятно ще изчакаме, за да бъдем извадени с полиция”, заяви областният лидер и обеща, че лично ще присъства.

От СДС Плевен вече са разговаряли с председателя на партията – Мартин Димитров, и са взели решение да запознаят всички европейски посланици и ЕНП за случващото се не само в Плевен, а и в други градове на страната.

Найден Зеленогорски обвини сегашното общинско ръководство, че е поело кръстоносен поход срещу всички, които са работили в неговия екип. Той съобщи за съществуването на неофициална заповед, според която в държавни и общински институции не се назначават освободените от общинската администрация.

Малко по-късно на редовен брифинг кметът проф. Димитър Стойков категорично отрече съществуването на подобно нещо, както и твърдението, че има натиск дори върху частни фирми да не назначават бивши служители от администрацията на Зеленогорски.

Кметът обясни, че предупреждения за прекратяване на договорите за ползване на общински имоти за партийни клубаве и офиси ще получат всички партии в Плевен. След което ще бъде взето решение , кои клубове ще бъдат отнети и кои ще останат за ползване. „Решението няма да е еднолично и ще бъде взето след политически консултации, като водещото ще е да има равнопоставеност между политическите партии според тяхното представителство в парламента”, заяви проф. Стойков. Той даде за пример ГЕРБ, която в момента е с най-голям брой представители в парламента, но ползва само един офис от 48 кв. м. Според справката, която журналисти поискаха, СДС ползва общо 740 кв.м за клубове и офиси, БСП – 610 кв.м, партия „Обединени земеделци” – 330 кв.м, ДПС – 217 кв.м, Атака – 428 кв.м, ДСБ – 152 кв.м, РЗС – 12 кв.м, НДСВ – 23 кв.м.

Ще бъдем коректни и ще дадем на СДС двойно повече от това, което те  дадоха на ГЕРБ, заяви кметът, но беше категоричен, че всички клубове, които се ползват за заведения, ще бъдат отнети.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...