Акценти
Начало / Общество / На модерна спортна зала, отопляема през зимата, се радват в Червен бряг

На модерна спортна зала, отопляема през зимата, се радват в Червен бряг

червен бряг

В Червен бряг беше основно ремонтирана спортната зала, която е една от малкото в Плевенска област отопляема през зимата. Ремонтът и обновяването на спортното съоръжение беше сред приоритетите на инвестиционната програма на Общината за тази година, съобщават от общинската администрация в Червен бряг. Средствата за ремонта, в размер на 75 963 лева, са осигурени от републиканска субсидия . Подменена е старата дървена дограма на Спортната зала и поставена нова алуминева дограма на повече от 80 кв.м.

На всички вътрешни конструктивни елементи, на площ 1 244 кв.м., е направена топлоизолация. Старите енергоемки осветителни тела в административната част на сградата са подменени с 16 броя нови, енергоспестяващи, с което напълно са изпълнени всички препоръки от направеното през 2012 г. обследване за енергийна ефективност.

„След извършения основен ремонт, нашето спортно съоръжение се нарежда сред едни от най-модерните, отговарящи на съвременните изисквания за енергийна ефективност, сгради. Това е важно и за последващото енергийно паспортизиране на сградата и изпълнение на мерките за нейното сартифициране”, коментира кметът Павлин Фильовски

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...