Акценти
Начало / Култура / Млади и утвърдени дизайнери показаха най-новите си колекции в Парад на модата – Плевен 2013-2014

Млади и утвърдени дизайнери показаха най-новите си колекции в Парад на модата – Плевен 2013-2014

Iпарад на модата

Нови колекции, направени специално за Парад на модата, показаха млади и утвърдени дизайнери от София, Варна, Видин и Плевен.

Шоу спектакълът се проведе снощи при голям интерес в Драматичния театър в Плевен.

Спектакълът откри  дизайнерски център „Ариес уникат” и Светла Димитрова – водещо име в българската мода, два пъти носител на приза „Златна игла”за авангардна и висша мода. И сега дизайнерката не беше изневерила на себе си и се представи с авангардна, нестандартна рокерска колекция от кожа, а също и с колекция от официални облекла, в които елегантно преплита етно елементи – характерен за дизайнерката детайл. Моделите са подходящи за абитуриенти и вечерни тържества..
На това издание на Парад на модата – 57-мо поред, силно присъствие имаха колекциите от плетива. С ръчно изработени тоалети от плетиво се представи Теодора Кьосева от София и дебютантката на Парада на модата – Марта Мешинска от Плевен. С плетиво дефилира на сцената и арт студио „Миллиел” – Мариела Илиева и Милица Илиева от Плевен. Колекциите се отличаваха с много цвят, обеми, дръзки решения, които не оставиха публиката безразлична.

Парад на модата

С модели за официални случаи, коктейли и за забързаното ежедневие на съвременната жена се представиха младите дизайнери от Студио „Модалаб”. Седемте млади дизайнери са завършили мода в Милано, Лондон и София. Впечатляваща колекция, съчетание от метал и неон, показа Иван Радлов. Това беше неговият дебют на Парад на модата и да се надяваме, че този млад, талантлив и нестандартен като мислене дизайнер отново ще присъства на плевенския моден подиум.

Модата за деца и тийнейджъри беше представена в колекцията на дизайнерката Галя Златева от Варна. А за дамите тя представи колекция от облекла, в които е съчетан текстил и кожа.

парад на модата

Моделите от Школата за манекени на Георги Ангелов представиха професионално колекциите, излъчваха стил и настроение.

За завършения вид на шоу спектакъла допринесоха и бижутата на Мария Църкова от Плевен и студио „Милиарт” – Милена Христова от Видин, както и гримът на Снежина Желязкова.

За концертната част на спектакъла приносът е на поп изпълнителите Йоана Цветанова и Поля Петкова, на Жени Василева и Боян Бончев от клуб по спортни танци „Дъга”.

парад на модата

 Режисьор-постановчик и хореограф шоу-концерт-спектакъла  е Георги Ангелов.

57-то издание на Парад на модата се проведе под патронажа на кмета на Община Плевен проф. Димитър Стойков и със съдействието на  Сдружение „Плевенски обществен фонд „Читалища” и читалище „Лик”.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...