Акценти
Начало / Култура / Васил Петров и Веселин Маринов с коледни концерти тази сряда

Васил Петров и Веселин Маринов с коледни концерти тази сряда

община плевен

Под знака на коледните концерти ще премине настоящата седмица. Тази вечер тон ще зададе Общинският духов оркестър с концерта под наслов „Коледа в Бенда”. Солист ще е Петър Стойчев – кларинет. Под палката на маестро Пламен Марков ще прозвучат любими на публиката произведения от Брамс, Монти, Щраус, Калман, както и вечни пиеси от Глен Милър и Рей Чарлз. Финалът на музикалния празник ще бъде поставен с обичания Радецки марш на Й. Щраус.

Концертът е  на 16 декември от 18 часа в зала „Катя Попова”. Входът е свободен.

Коледните концерти ще продължат в сряда, 18 декември. От 18 часа Веселин Маринов събира на площад „Възраждане” своите почитатели. Час по-късно в Драматичния театър Васил Петров, Плевенската филхармония и Общинската формация “Гена Димитрова” ще създадат своята “Коледна магия”. Под диригентството на Славей Тинчев  музикантите ще поднесат на публиката едни от най-известните и обичани коледни произведения –  “Бяла Коледа”,  “Тиха нощ”, “Аве Мария”, “Нека да вали сняг”, “Звънчетата на Коледа” и др.

Също в сряда, но от 14 часа в Арт център Плевен ще бъдат обявени победителите в тазгодишното издание на Националния литературен конкурс „Петър Ковачев” в трите категории – поезия, проза и драма

На 19 декември, четвъртък, от 17.30 часа плевенските художници откриват коледната си изложба базар в изложбена зала „Христо Бояждиев” на Арт център Плевен.

На 20 декември от 18 часа в зала „Катя Попова” клавирен концерт ще изнесе Иван Пенков. Талантливият млад музикант е възпитаник на Музикалното училище в Плевен, а в момента учи в Консерваторията в Амстердам, Холандия и гради успешна кариера на международните сцени.

Също на 20 декември от 18 часа в Пресклуба на БТА Дружеството на журналистите – Плевен ще връчи годишните си награди. Освен голямото отличие „Северно ехо“ за значими постижения в областта на журналистиката, ще бъдат връчени награди в категориите „Млад журналист“, „За съпричастие и помощ в живота на дружеството“, „PR на 2013 г.“.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...