Акценти
Начало / Общество / Национално състезание за млади хладилни техници се провежда в Плевен

Национално състезание за млади хладилни техници се провежда в Плевен

Днес в Плевен започна националният кръг от състезанието „Най-добър хладилен  техник в хранително-вкусовата промишленост”, домакин на който е Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии „Луи Пастьор”.

В продължение на два дни петте отбора, достигнали до националния кръг, ще покажат своите умения. Конкурентните отбори са от плевенската гимназия и от сродни училища в София, Сливен, Дупница и Горна Оряховица. Всичките те са победители в регионалните състезания.

Отборите ще  покажат умения  по три теми: газокислородно заваряване на медни тръби; изпълнение на нипелни съединения и проверка за херметичност; вакуумиране и зареждане на хладилна инсталация.

При откриването на състезанието  инж. Лилия Петкова, директор на ПГХВТ изказа благодарност на партньорите за оказаното съдействие и помощ при организирането на състезанието. „Осигуряването на материалите за него е трудна и скъпа задача”, подчерта  инж. Петкова.

Гости на откриването на националното състезание  бяха експертът от МОМН – инж. Илияна Танева, началникът на РИО-Плевен – Албена Тотева, старши експертът по професионално образование към плевенския инспекторат – Цветанка Тончева /на снимката/.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...